Fill in the blanks type question with answers to check you computer knowledge try and comment your suggestion or complaints

51. Between PCs and Macs, the ____________ is the platform of choice for graphic design and animation.

Answer: Mac

52. The ____________ is the program that manages the hardware of the computer system, including the CPU, memory, storage devices, and input/output devices.

Answer: operating system

53. The type of operating system software you use depends on your computers€™s ____________.

Answer: platform

54. ____________software helps you carry out tasks, such as typing a document or creating a spreadsheet.

Answer: Application

55. ____________are the fastest and most expensive computers.

Answer: Supercomputers

56. A ____________ is approximately 1,000 bytes.

Answer: kilobyte

57. Input devices are used to provide the steps and tasks the computer needs to process data, and these steps and tasks are called ____________.

Answer: instructions

58. A computer gathers data, processes it, outputs the data or information, and ____________ the data or information.

Answer: stores

59. The binary language consists of two digits: ____________ and ____________.

Answer: 0 and 1

60. A string of ____________ 0s and 1s is called a byte.

Answer: eight (8)

61. The devices you use to enter data into a computer system are known as ____________ devices.

Answer: input

62. The devices on a computer system that let you see the processed information are known as ____________ devices.

Answer: output

63. ____________ is the set of computer instructions or programs that enables the hardware to perform different tasks.

Answer: Software

64. When you connect to the ____________, your computer is communicating with a server at your Internet service provider (ISP).

Answer: Internet

65. ____________ are computers that excel at executing many different computer programs at the same time.

Answer: Mainframes

66. ____________is the application of computer systems and techniques to gather legal evidence.

Answer: Computer forensics

67. ____________ is the science that attempts to create machines that will emulate the human thought process.

Answer: Artificial intelligence (AI)

68. Macintosh computers use the Macintosh operating system (Mac OS), whereas PCs generally run ____________ as an operating system.

Answer: Microsoft Windows

69. A process known as ____________ tracks trends and allows retailers to respond to consumer buying patterns.

Answer: data mining

70. Hard disk drives and CD drives are examples of ____________ devices.

Answer: storage

71. You would use ____________ software to create spreadsheets, type documents, and edit photos.

Answer: application

72. ____________ are computers that support hundreds or thousands of users simultaneously.

Answer: Mainframes

73. ____________ is the term given to the act of stealing someone’s identity and ruining their credit rating.

Answer: Identity theft

74. Surgeons are using ____________ to guide robots to perform delicate surgery.

Answer: computers

75. Patient ____________ are life-sized mannequins that have a pulse and a heartbeat and respond to procedures just like humans.

Answer: simulators

1 comments:

 
Top
Blogger Template