Check your Computer Knowledge with True and False based questions

76. Currently, the performance of tasks by robots is based on pre programmed algorithms.

Answer: True

77. Data can be a number, a word, a picture, or a sound.

Answer: True

78. Strictly defined, a computer is a data processing device.

Answer: True

79. The discrepancy between the “haves†and “have-nots†with regard to computer technology is commonly referred to as the digital society.

Answer: False (digital divide)

80. One of the benefits of becoming computer fluent is being a savvy computer user and consumer and knowing how to avoid viruses, the programs that pose threats to computer security.

Answer: True

81. Trend-spotting programs, developed for business, have been used to predict criminal activity.

Answer: True

82. Employers do not have the right to monitor e-mail and network traffic on employee systems used at work.

Answer: False

83. Clicking on an icon with the mouse is a form of giving an instruction to the computer.

Answer: True

84. Output devices store instructions or data that the CPU processes.

Answer: False (memory)

85. The CPU and memory are located on a special circuit board in the system unit called the motherboard.

Answer: True

86. Nanostructures represent the smallest human-made structures that can be built.

Answer: True

87. The main difference between a supercomputer and a mainframe is that supercomputers are designed to execute a few programs as quickly as possible, whereas mainframes are designed to handle many programs running at the same time (but at a slower pace).

Answer: True

88. Being computer fluent means that you should be able to build a computer yourself.

Answer: False

89. Embedded computers are self-contained computer devices that have their own programming and do not receive input.

Answer: True

90. A Web browser is a special device that is installed in your computer that allows it to communicate with other devices on a network.

Answer: False (network adapter)

91. With a wireless network, it is easier to relocate devices.

Answer: True

92. The most common type of memory that the computer uses to process data is ROM.

Answer: False (RAM)

Check your Computer Knowledge while Match the column


93. Match the following terms with their approximate size:

I. kilobyte A. one million bytes
II. byte B. eight bits
III. gigabyte C. one thousand bytes
IV. megabyte D. one billion bytes
V. terabyte E. one trillion bytes
Answer: C, B, D, A, E

94. Match the following terms with their meanings:

I. printer A. storage device
II. scanner B. output device
III. RAM C. input device
IV. CPU D. a type of memory
V. CD drive E. processor
Answer: B, C, D, E, A

95. Match the following terms with their meanings:

I. mainframe A. the most expensive computers that perform complex calculations extremely rapidly
II. supercomputer B. a computer that provides resources to other computers connected to a network
III. embedded computer C. a large, expensive computer that supports hundreds or thousands of users simultaneously
IV. PDA D. a self-contained computer device that usually performs preprogrammed functions such as temperature control
V. server E. a small mobile computing device
Answer: C, A, D, E, B

96. Match the following terms with their meanings:

I. software A. transforming data into information
II. hardware B. data that has been organized or presented in a meaningful fashion
III. operating system C. any part of the computer that you can physically touch
IV. processing D. a set of computer programs that enables hardware to perform different tasks
V. information E. the most common type of system software, it controls the way in which the computer system functions
Answer: D, C, E, A, B

97. Match the following terms with their meanings:

I. system software A. the set of programs that enables computer hardware devices and application software to work together
II. application software B. the kind of operating system software you will use depends on this
III. platform C. operating system software generally used on PCs
IV. Microsoft Windows D. a set of programs used to accomplish a specific task
V. Mac OS E. operating system software used on the Apple Macintosh
Answer: A, D, B, C, E

98. Match the following terms with their meanings:

I. data A. the main circuit board in the system unit
II. memory B. the representation of a fact or idea (unprocessed information)
III. output C. processed data or information
IV. storage D. holds instructions or data that the CPU processes
V. motherboard E. data or information that can be accessed again
Answer: B, D, C, E, A

99. Match the following terms with their meanings:

I. bit A. the science revolving around the use of nanostructures to build devices on an extremely small scale
II. binary language B. the case that contains the system components
III. instructions C. consists of 0s and 1s
IV. system unit D. short for binary digit
V. nanotechnology E. steps and tasks necessary to process data into usable information
Answer: D, C, E, B, A

100. Match the following fields to the related computer technology:

I. medicine A. Internet research and virtual tours
II. business B. data mining
III. law enforcement C. robotics and simulation
IV. education D. computer forensics
V. archeology E. digital recreations of ruins
Answer: C, B, D, A, E

0 comments:

Post a Comment

 
Top
Blogger Template