Expected Computer Questions(With Answers) which can be asked in Upcoming IBPS, bank and others Exam 

26. Which of the following is an example of an input device?

A. scanner
B. speaker
C. CD
D. printer
Answer: A

27. All of the following are examples of storage devices EXCEPT:

A. hard disk drives.
B. printers.
C. floppy disk drives.
D. CD drives.
Answer: B

28. The ____________, also called the “brains†of the computer, is responsible for processing data.

A. motherboard
B. memory
C. RAM
D. central processing unit (CPU)
Answer: D

29. The CPU and memory are located on the:

A. expansion board.
B. motherboard.
C. storage device.
D. output device.
Answer: B

30. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:

A. application software.
B. system software.
C. operating system software.
D. platform software.
Answer: A

31. ____________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.

A. An instruction
B. Software
C. Memory
D. A processor
Answer: B

32. System software is the set of programs that enables your computers hardware devices and ____________ software to work together.

A. management
B. processing
C. utility
D. application
Answer: D

33. The PC (personal computer) and the Apple Macintosh are examples of two different:

A. platforms.
B. applications.
C. programs.
D. storage devices.
Answer: A

34. Apple Macintoshes (Macs) and PCs use different ____________ to process data and different operating systems.

A. languages
B. methods
C. CPUs
D. storage devices
Answer: C

35. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:

A. network.
B. mainframe.
C. supercomputer.
D. client.
Answer: A

36. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing ____________ in many businesses.

A. supercomputers
B. clients
C. laptops
D. mainframes
Answer: D

37. ____________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapidly.

A. Servers
B. Supercomputers
C. Laptops
D. Mainframes
Answer: B

38. DSL is an example of a(n) ____________ connection.

A. network
B. wireless
C. slow
D. broadband
Answer: D

39. The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:

A. digital divide.
B. Internet divide.
C. Web divide.
D. broadband divide.
Answer: A

40. ____________ is the science revolving around the use of nano structures to build devices on an extremely small scale.

A. Nanotechnology
B. Micro-technology
C. Computer forensics
D. Artificial intelligence
Answer: A

41. Which of the following is the correct order of the four major functions of a computer?

A. Process à Output à Input à Storage
B. Input à Outputà Process à Storage
C. Process à Storage à Input à Output
D. Input à Process à Output à Storage
Answer: D

42. ____________ bits equal one byte.

A. Eight
B. Two
C. One thousand
D. One million
Answer: A

43. The binary language consists of ____________ digit(s).

A. 8
B. 2
C. 1,000
D. 1
Answer: B

44. A byte can hold one ____________ of data.

A. bit
B. binary digit
C. character
D. kilobyte
Answer: C

45. ____________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.

A. The platform
B. The operating system
C. Application software
D. The motherboard
Answer: B

46. The operating system is the most common type of ____________ software.

A. communication
B. application
C. system
D. word-processing software
Answer: C

47. ____________ are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.

A. Servers
B. Embedded computers
C. Robotic computers
D. Mainframes
Answer: B

48. The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called:

A. instructions.
B. the operating system.
C. application software.
D. the system unit.
Answer: A

49. The two broad categories of software are:

A. word processing and spreadsheet.
B. transaction and application.
C. Windows and Mac OS.
D. system and application.
Answer: D

50. The metal or plastic case that holds all the physical parts of the computer is the:

A. system unit.
B. CPU.
C. mainframe.
D. platform.
Answer: A

0 comments:

Post a Comment

 
Top
Blogger Template